Malzemeler:
• 1 kg kemer patlıcan
• 0,5 kg but (derisiz ve kemiksiz)
• 1,5 su bardağı pirinç
• 1 adet orta boy soğan
• 2 yemek kaşığı tereyağı
• 1 su bardağı zeytinyağı
• 2,5 bardak su
• Tuz
• Karabiber
• 1 kesme şeker
Yapılışı:
Patlıcanlar alacalı şekilde soyulur. Boyuna dilimlenir,
tuzlanır ve bekletilip acı suyu alınır. Bir tavada zeytinyağı
ile patlıcanlar kızartılır. Tavuk etleri kuşbaşı doğranıp yıkanır,
geniş bir tencerede kızgın tereyağıyla kızartılır. Soğan,
doğranıp ete ilave edilerek pembeleşinceye kadar kavrulur.
Sonrasında 1 kesme şeker, tuz ve kara biber atılarak ateşten
alınır. Tencerenin dibindeki etlerin üzeri, merkezden dışarıya
doğru, kızartılmış patlıcanlar ile istediğiniz sıklıkta kaplanır.
Daha sonra ayıklanmış ve yıkanmış pirinç; tuz, yağ ve su
ile birlikte tencereye ilave edilir. Üstü patlıcanın dışarıda
kalan bölümleriyle kapatılır. Yaklaşık 20 dakika kadar pişirilir
ve 5-6 dakika dinlendirilir. Tenceredeki yemek uygun bir
servis tabağına ters çevirerek yerleştirilir ve servis edilir.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder