24 Kasım 2010 Çarşamba

Maklube (Tavuklu)(ANTAKYA)

Malzemeler:
• 1 kg kemer patlıcan
• 0,5 kg but (derisiz ve kemiksiz)
• 1,5 su bardağı pirinç 
• 1 adet orta boy soğan 
• 2 yemek kaşığı tereyağı
• 1 su bardağı zeytinyağı
• 2,5 bardak su
• Tuz
• Karabiber
• 1 kesme şeker

Yapılışı:
Patlıcanlar alacalı şekilde soyulur. Boyuna dilimlenir, 
tuzlanır ve bekletilip acı suyu alınır. Bir tavada zeytinyağı 
ile patlıcanlar kızartılır. Tavuk etleri kuşbaşı doğranıp yıkanır,
geniş bir tencerede kızgın tereyağıyla kızartılır. Soğan, 
doğranıp ete ilave edilerek pembeleşinceye kadar kavrulur. 
Sonrasında 1 kesme şeker, tuz ve kara biber atılarak ateşten 
alınır. Tencerenin dibindeki etlerin üzeri, merkezden dışarıya 
doğru, kızartılmış patlıcanlar ile istediğiniz sıklıkta kaplanır. 
Daha sonra ayıklanmış ve yıkanmış pirinç; tuz, yağ ve su
ile birlikte tencereye ilave edilir. Üstü patlıcanın dışarıda 
kalan bölümleriyle kapatılır. Yaklaşık 20 dakika kadar pişirilir 
ve 5-6 dakika dinlendirilir. Tenceredeki yemek uygun bir 
servis tabağına ters çevirerek yerleştirilir ve servis edilir.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YASAL UYARI

http://sperbabaanne.blogspot.com/ adresinde SÜPERBABAANNE adlı blogun tüm hakları tarafıma ait olup Blog içeriğinin (Fotoğraf-Yazı vs.) iznim olmadan kopyalanıp kullanılması 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suç teşkil etmektedir. İzinsiz kullanımlarda yasal işlem uygulanacaktır.

BUNLARIDA DENEMEK İSTEYEBİLİRSİNİZ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...