MALZEMELER:
200 gr.kıyma(az yağlı),
1 orta boy kuru soğan,
biraz sıvı yağ,(eti ve soğanı kavurmak için)
1 kase pirinç,
2 su bardağı su,
tuz,karabiber,haspir.
HAMURU İÇİN:
4 su bardağı un,
1 su bardağı yoğurt,
1 yumurta
100 gr.sanayağı,
tuz,
yarım bardak su ile yoğrulur.
YAPILIŞI:
kıymayı kavurup,soğanı da solduruyoruz.haşlayıp süzdüğümüz pirinci
de tencereye koyup az kavuruyoruz.2 kase sıcak suyu ekleyip,içine
tuz,karabiber ve haspir koyuyoruz.15 dk.sonra pişen pilavımızı
soğumaya bırakıyoruz.
yoğurduğumuz hamuru 35 eşit küçük yumak halinde parçalıyoruz.
(ben büyük yumak açamadığımdan,tek tek hazırlıyorum börekleri:)
yumakları açıp,içine pilav harcından 1 yemek kaşığı koyup,kapatıyoruz.
ve kesme rulosuyla (kenarları tırtırlı)hamuru kesip,(tezgahta havlu kağıt
üzerine az un serpiştirilmiş)havlu kağıt üzerinde koyuyoruz.
hamur bitene kadar bu işleme devam ediyoruz.sonra da kızdırılmış
yağda börekleri kızartıyoruz.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder