13 Kasım 2010 Cumartesi

KELLE PAÇA(KİLİS)

MALZEMELER:
1 adet koyun yada kuzu başı,
4 adet ayak,
4 baş sarmısak,
karabiber,kırmızı biber,tuz,limon.

YAPILIŞI:
Baş ve ayaklar ocağın üzerinde ütülür ve temizlenir.
Temizlenen kelle paça pişirilir,kemiklerinden ayrılır
.Bunun adına 'kurtarma'denir.Etler kendi suyuna 
konularak 5-10 dakika kaynatılır.Dövülmüş sarımsak,
karabiber,kırmızı biber ilave edilir.Serviste üzerine limon 
sıkılır.Evlerde pişirilen kelle paçaya yağlı koyun eti(boyun)
 ve işkembe de katılabilir. 

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YASAL UYARI

http://sperbabaanne.blogspot.com/ adresinde SÜPERBABAANNE adlı blogun tüm hakları tarafıma ait olup Blog içeriğinin (Fotoğraf-Yazı vs.) iznim olmadan kopyalanıp kullanılması 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suç teşkil etmektedir. İzinsiz kullanımlarda yasal işlem uygulanacaktır.

BUNLARIDA DENEMEK İSTEYEBİLİRSİNİZ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...