Malzemeler
- 500 gr. kıyma
- 6-7 adet kemer patlıcan
- 3 su bardağı süzülmüş yoğurt
- 3-4 diş sarımsak
- 3 yk. Zeytinyağı
- 1 t.k kırmızı pul biber
- 1 ç.k. tuz
- 1 ç.k. karabiber
Yapılışı
Ateşte közlediğiniz patlıcanların kabukları soyulur ve çok ince
doğranır. Kıyma , üzerine zeytinyağı ve tuz konulup çok kurutmadan
kavrulur. Kıyma kavrulduktan sonra kırmızı biber ve karabiber konulur.
Bir kapta sarımsaklı yoğurt hazırlanır. İnce doğradığımız patlıcanlar hafif
ateşte ılıtılır, ısınan patlıcanın üzerine hazırladığımız sarımsaklı yoğurt
ilave edilip karıştırılır, eksikse tuzu ilave edilir. Sarımsaklı yoğurtla
karıştırdığımız patlıcanların üzerine kavurduğumuz kıyma konulur.üzeri
maydonozla süslenir.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder