7 Kasım 2010 Pazar

ALİNAZİK(GAZİANTEP)

Malzemeler

  • 500 gr. kıyma
  • 6-7 adet kemer patlıcan
  • 3 su bardağı süzülmüş yoğurt
  • 3-4 diş sarımsak
  • 3 yk. Zeytinyağı
  • 1 t.k kırmızı pul biber
  • 1 ç.k. tuz
  • 1 ç.k. karabiber

 Yapılışı

Ateşte közlediğiniz patlıcanların  kabukları soyulur ve çok ince
doğranır. Kıyma , üzerine zeytinyağı ve tuz konulup çok kurutmadan 
kavrulur. Kıyma kavrulduktan sonra kırmızı biber ve karabiber konulur. 
Bir kapta sarımsaklı yoğurt hazırlanır.  İnce doğradığımız patlıcanlar hafif
ateşte ılıtılır, ısınan patlıcanın üzerine hazırladığımız sarımsaklı yoğurt
ilave edilip karıştırılır, eksikse tuzu ilave edilir.  Sarımsaklı yoğurtla 
karıştırdığımız patlıcanların üzerine kavurduğumuz kıyma konulur.üzer
maydonozla süslenir.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YASAL UYARI

http://sperbabaanne.blogspot.com/ adresinde SÜPERBABAANNE adlı blogun tüm hakları tarafıma ait olup Blog içeriğinin (Fotoğraf-Yazı vs.) iznim olmadan kopyalanıp kullanılması 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suç teşkil etmektedir. İzinsiz kullanımlarda yasal işlem uygulanacaktır.

BUNLARIDA DENEMEK İSTEYEBİLİRSİNİZ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...