27 Ekim 2010 Çarşamba

OMAÇ(GAZİANTEP)





Malzemeler

  • 2 domates
  • 1 kuru veya yeşil soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 kibrit kutusu kadar beyaz peynir
  • 1 tatlı kaşığı katı yağ
  • 3-4 dilim ekmek
  • Maydanoz, karabiber ve az miktar tuz
Yapılışı
Domates, maydanoz, soğan, sarımsak minik minik doğranır.Ekmekler zeytin büyüklüğünde koparılır. Hepsi birbirine karıştırılıp yoğurulur. Malzemeler birbirini tutunca köfte şekli verilir.Tabaklara sıkılarak servis yapılır.






AFİYET OLSUN...

1 yorum:

  1. ben ekmeği az ıslatıp aynı malzemeleri koyuyorum tavada kızartıyorum ekmek köftesi oluyor bayat ekmeklerde değerlenior :D

    YanıtlaSil

YASAL UYARI

http://sperbabaanne.blogspot.com/ adresinde SÜPERBABAANNE adlı blogun tüm hakları tarafıma ait olup Blog içeriğinin (Fotoğraf-Yazı vs.) iznim olmadan kopyalanıp kullanılması 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suç teşkil etmektedir. İzinsiz kullanımlarda yasal işlem uygulanacaktır.

BUNLARIDA DENEMEK İSTEYEBİLİRSİNİZ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...