10 Ekim 2010 Pazar

TEREYAĞLI HUMUS (ANTAKYA)

MALZEMELER:

500 gr. nohut
1 çorba kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı tahin
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı çamfıstığı
Tuz
az limon suyu
kimyon

YAPILIŞI:


Nohut bir gece önceden ıslatılır. Düdüklü tencerede iyi pişinceye kadar haşlanır.
Suyu süzülür. İnce delikli süzgeçten iki defa çekilir.
limonIarın suyu sıkılır. Sarımsak dövülür. Tahin, ezilip püre haline getirilmiş nohuda karıştırılıp tuz eklenir.
az kimyon ve limon suyu da eklenir.
Bu karışım bir servis tabağına yayılarak konulur. Bir tavada eritilen tereyağının içine çam fıstıkları eklenip kavrulur ve humusun üzerine dökülerek sıcak servis edilir.


AFİYET OLSUN


NOT:şimdi marketlerde nohut unu hazır satılmakta ve üzerinde pratik humus yapımı yazıyor.evde yapmak zor geliyorsa,hazır nohut unuyla da lezzetli oluyor.ben denedim:)

1 yorum:

YASAL UYARI

http://sperbabaanne.blogspot.com/ adresinde SÜPERBABAANNE adlı blogun tüm hakları tarafıma ait olup Blog içeriğinin (Fotoğraf-Yazı vs.) iznim olmadan kopyalanıp kullanılması 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suç teşkil etmektedir. İzinsiz kullanımlarda yasal işlem uygulanacaktır.

BUNLARIDA DENEMEK İSTEYEBİLİRSİNİZ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...