16 Ocak 2011 Pazar

KABAK OTURTMASI(GAZİANTEP)

Malzemeler


  • 500 gr. az yağlı kıyma
  • Yarım kg. orta boy kabak
  • 1 büyük kuru soğan
  • Tuz, karabiber, kırmızıbiber
  • Domates
  • 2 adet orta boy patates
  • 1 yemek kaşığı Salça
  • 1 bardak  su

Yapılışı

Kıyma, ufak doğranmış soğan, tuz, karabiberle 
karıştırılarak bir harç hazırlanır ve bu harç çok 
az kavrulur.Kabaklar ortadan enine ikiye bölünür, 
etlice oyulur ve kızgın yağda kızartılır. Diğer tarafta  
Kızarmış kabakların içi önceden hazırlanmış harçla 
doldurulur ve tepsiye dizilir. Doldurulmuş kabakların 
ağzına birer dilim domates kapatılır. İki adet orta boy 
patates ince uzun dilimlenir ve tepsiye dizilen kabakların 
arasına yerleştirilir. 1 bardak salçalı su dökülür. Orta 
hararetli fırında 25-30 dakika pişirilir. Sıcak sıcak servis 
yapılır. 

AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YASAL UYARI

http://sperbabaanne.blogspot.com/ adresinde SÜPERBABAANNE adlı blogun tüm hakları tarafıma ait olup Blog içeriğinin (Fotoğraf-Yazı vs.) iznim olmadan kopyalanıp kullanılması 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suç teşkil etmektedir. İzinsiz kullanımlarda yasal işlem uygulanacaktır.

BUNLARIDA DENEMEK İSTEYEBİLİRSİNİZ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...