- 500 gr. az yağlı kıyma
- Yarım kg. orta boy kabak
- 1 büyük kuru soğan
- Tuz, karabiber, kırmızıbiber
- Domates
- 2 adet orta boy patates
- 1 yemek kaşığı Salça
- 1 bardak su
Yapılışı
Kıyma, ufak doğranmış soğan, tuz, karabiberle
karıştırılarak bir harç hazırlanır ve bu harç çok
az kavrulur.Kabaklar ortadan enine ikiye bölünür,
etlice oyulur ve kızgın yağda kızartılır. Diğer tarafta
Kızarmış kabakların içi önceden hazırlanmış harçla
doldurulur ve tepsiye dizilir. Doldurulmuş kabakların
ağzına birer dilim domates kapatılır. İki adet orta boy
patates ince uzun dilimlenir ve tepsiye dizilen kabakların
arasına yerleştirilir. 1 bardak salçalı su dökülür. Orta
hararetli fırında 25-30 dakika pişirilir. Sıcak sıcak servis
yapılır.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder