12 Aralık 2010 Pazar

KABAK YOĞURTLAMA(ANTAKYA)

MALZEMELER:

0,5 kg.kabak,
250 gr.süzme yoğurt,
2 diş sarımsak,
2 su bardağı su,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 çorba kaşığı kuru nane,

YAPILIŞI:

Kabaklar temizlenir, doğranır, kaynamakta olan suya
konularak haşlanır. Tencereden alınıp suyu süzülür.
Bir kenara alınarak hafifçe ezilip soğutulur. Sarımsaklar
ezilip süzme yoğurtla beraber kabağa katılıp karıştırılır. 
Üzerine nane serpilerek servis edilir.

NOT:meze olarak yenilir.

AFİYET OLSUN...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YASAL UYARI

http://sperbabaanne.blogspot.com/ adresinde SÜPERBABAANNE adlı blogun tüm hakları tarafıma ait olup Blog içeriğinin (Fotoğraf-Yazı vs.) iznim olmadan kopyalanıp kullanılması 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suç teşkil etmektedir. İzinsiz kullanımlarda yasal işlem uygulanacaktır.

BUNLARIDA DENEMEK İSTEYEBİLİRSİNİZ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...