16 Ocak 2011 Pazar

İNCİK PİLAVI(GAZİANTEP)

 Malzemeler

  • 3 bardak pirinç
  • 3-4 adet patates
  • 1 kg. kuzu yada koyun incik
  • 1 adet patlıcan
  • 1 kaşık tuzsuz domates salçası
  • 6-7 adet sivri yeşilbiber
  • 4 adet domates
  • 50 gr. kuş üzümü
  • 50 gr. çam fıstığı
  • 100 gr. badem
  • 100 gr. antep fıstığı
  • Tuz,yenibahar, karabiber, tarçın (1'er kahve kaşığı) - 1 çay bardak zeytinyağı
  • 1,5 bardak sıvı yağ - yeteri kadar su

Yapılışı
   Bir tencereye etler iyice yıkandıktan sonra  konarak 
üstünü kapatacak kadar suyla ateşe konur. Üstüne 
biriken köpükleri alındıktan sonra tuz atılır. Domates 
salçası ve baharatları eklenir. İyice piştikten sonra 
etler sudan alınır. 3 bardak haşlanmış pirince et 
suyundan 4.5 bardak ilave edilerek pişirilir.  Yağı 

gezdirilip demlenmeye bırakılır. Diğer yandan 

patlıcanlar alaca soyulur, dilimlenir. Domatesler 

yıkanıp dörde bölünür. Patatesler soyulup yıkanır. 

Sırası ile önce patatesler, patlıcanlar, biberler ve 

domatesler kızartılır. Antepfıstığı ve bademler 

haşlanır. Hafif pembeleşinceye kadar kavrulur. 

Çam fıstıkları da pembeleşinceye kadar kavrulur. 

Fıstık, badem, üzüm ve çamfıstıklarının yarısı 

pilava karıştırılır. Domateslerin arkasından kalan 

az bir yağ ile etlerde kızartılır. Pilavın üzerine dizilir.


Etrafına da patatesler dizilir. Üstü patlıcan, domates 

ve yeşilbiber ile süslenir. Fıstık ve bademin kalan 

yarısı pilavın üzerine dökülür. Karabiber serpilerek 

servis yapılır.




AFİYET OLSUN.


1 yorum:

YASAL UYARI

http://sperbabaanne.blogspot.com/ adresinde SÜPERBABAANNE adlı blogun tüm hakları tarafıma ait olup Blog içeriğinin (Fotoğraf-Yazı vs.) iznim olmadan kopyalanıp kullanılması 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suç teşkil etmektedir. İzinsiz kullanımlarda yasal işlem uygulanacaktır.

BUNLARIDA DENEMEK İSTEYEBİLİRSİNİZ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...