250 gr.havuç,
1 su bardağı antep fıstığı,
1 paket pötibör bisküvi(200gr.)
1 paket vanilya,
100gr.sanayağı,
yarım su bardağı toz şeker,
hindistan cevizi.
YAPILIŞI:
havuçları soyup,rendeliyoruz.tencereye koyup,üzerine şekeri ilave
ediyoruz.kapağını kapatıp,suyunu çekip yumuşayıncaya kadar
pişiriyoruz.antep fıstığını az kırıp,pişen havucun içine koyuyoruz.
az soğuduktan sonra,içine 1 paket bisküviyi ezip karıştırıyoruz.
(istenirse biraz daha bisküvi ekleyip daha katı pasta yapabiliriz)
1 paket vanilya ve erittiğimiz yağı da ekleyip,(kullan at eldiveniyle)
iyice yoğuruyoruz.
mutfak tezgahına streç açıp,içine yoğurduğumuz malzemeyi
koyuyoruz.rulo haline getirip,iyice sarıyoruz.buzluğa konup
donmasını bekleyip,servis yaparken kestiğimiz dilimleri,tabağa
koyduğumuz hindistan cevizine buluyoruz.ben bugün ilk kez
denedim,süper bir lezzet oldu:)
AFİYET OLSUN.
Tam ramazanlık yemekler, ellerine sağlıııık:)
YanıtlaSilteşekkürler:)
YanıtlaSil