24 Nisan 2011 Pazar

KEŞKEK(KİLİS)

MALZEMELER:
1/2 çay bardağı zeytinyağı veya 2 çorba kaşığı sade yağ
1 baş soğan,
yeterince kırmızı biber,
karabiber, kimyon, tuz.

YAPILIŞI:
Bir gün önceden veya akşamdan nohut ve aşure buğdayı ayrı

 ayrı ıslatılır. Et yıkanır. Kaynamaya başlarken su üzerinde 
toplanan köpükler alınır. Nohut, tuz atılır. Etle beraber nohut
 pişer. Etler bir tabağa alınır. Bu kez aşure buğdayı, halka halka 
doğranmış soğan, kırmızı biber, kaynamaya tekrar başlarken ilave 
edilir. Yanlız suyun bir parmak eni kadar üstte bırakılmasına özen 
gösterilir. Karıştırmada ise kaşık dibe kadar daldırılmaz. Mümkün 
mertebe yüzeyden yapılır. Ocaktan alınırken de üzerine kimyon, 
kara biber atılır. Karıştırılmadan tencerenin ağzı kapalı olarak
 keşkek soğumaya bırakılır.
Etler küçültülerek yağda kızartılır. Tencereye dökülerek karıştırılır 
ve servis yapılır.



AFİYET OLSUN..

2 yorum:

YASAL UYARI

http://sperbabaanne.blogspot.com/ adresinde SÜPERBABAANNE adlı blogun tüm hakları tarafıma ait olup Blog içeriğinin (Fotoğraf-Yazı vs.) iznim olmadan kopyalanıp kullanılması 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suç teşkil etmektedir. İzinsiz kullanımlarda yasal işlem uygulanacaktır.

BUNLARIDA DENEMEK İSTEYEBİLİRSİNİZ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...