4 Nisan 2011 Pazartesi

Yoğurtlu Bakla (GAZİANTEP)


Malzeme

250 gr. kuzu eti
250 gr. taze sarımsak
2 su bardağı süzme yoğurt
500 gr. bakla
1 yemek kaşığı un
1 çay bardağı nohut
1 tatlı kaşığı haspir
2 adet yumurta
125 gr. margarin(istenirse sıvı yağ)
Biraz tuz ve yeteri kadar su

Tarifi

Et bir tencereye konarak ateşte tavlanır. Et tavlandıktan
sonra tuz, nohut ve 2 lt. su ilave edilerek kaynamaya 
bırakılır. 1,5 cm. uzunluğunda doğranmış ve ayıklanmış 
bakla suyu kaynamakta olan et suyu içinde hafif 
haşlanır. Bakla hafif haşlandıktan sonra içine 1,5 cm. 
uzunluğunda doğranmış taze sarımsak ilave edilip pişirilir.
Ayrı bir tencerede yoğurt,un ve yumurta karıştırılarak pişirilir. 
Kaynayan et suyunun içine pişen yoğurt konur, yavaş yavaş 
karıştırılarak.bir taşım daha kaynatılır.
Bir tavada margarin(isteğe bağlı,sıvı yağda olabilir) eritilerek üzerine 
haspir eklenir ve yemeğe dökülür. 

AFİYET OLSUN...

1 yorum:

YASAL UYARI

http://sperbabaanne.blogspot.com/ adresinde SÜPERBABAANNE adlı blogun tüm hakları tarafıma ait olup Blog içeriğinin (Fotoğraf-Yazı vs.) iznim olmadan kopyalanıp kullanılması 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suç teşkil etmektedir. İzinsiz kullanımlarda yasal işlem uygulanacaktır.

BUNLARIDA DENEMEK İSTEYEBİLİRSİNİZ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...