6 Nisan 2011 Çarşamba


DAL
(Hindistan usulu bezelye corbasi)

malzeme:
1 su bardagi kuru siyah kirik bezelye,
7 iri dis sarmisak,
1 kucuk sogan,
tuz,
1 tatli kasigi tane kimyon,
1 cay kasigi zerdecal,
3 yemek kasigi zeytinyagi,

Bir tencerede bezelye haslanir iyice koyu bir kivam alana kadar, kaynama esnasinda zerdecalin yarisi eklenir. Bir tavada yag icinde tane kimyon az kizartilir yakmamaya dikkat edin, sonra ince dogranmis sogan ve ardindan ince dogranmis sarmisak eklenir onlar da pisince bu karisim tenceredeki kaynamakdaki olan bezelyeye eklenir, kalan zerdecal da eklenir. 2-3 dakika daha kaynayinca alti kapatilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YASAL UYARI

http://sperbabaanne.blogspot.com/ adresinde SÜPERBABAANNE adlı blogun tüm hakları tarafıma ait olup Blog içeriğinin (Fotoğraf-Yazı vs.) iznim olmadan kopyalanıp kullanılması 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suç teşkil etmektedir. İzinsiz kullanımlarda yasal işlem uygulanacaktır.

BUNLARIDA DENEMEK İSTEYEBİLİRSİNİZ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...