3 su bardağı çiğköftelik bulgur,
1/2 komposto tabağı ceviz içi,
300gr yağsız koyun eti,300 gr içyağı,
1 baş soğan,
1 tatlı kaşığı tarçın,
2 çorba kaşığı nane,
yeterince karabiber,kırmızı biber,tuz.
YAPILIŞI:
İnce bulgur tepsiye konur,üzerine çok küçük parçacıklar şeklinde soğan doğranır ve nane,kırmızı ve kara biber tuz eklenir.
Yağsız etle birlikte sakız kıvamına gelinceğe kadar yoğrulur.(et makinesinde de çekilir,malzemeler.yoğurma zorluğu çekerseniz.)
Diğer yandan başka bir tepsiye içyağı ufak ufak doğranır,sıcak su yardımıyla yoğrulur.
Yoğrulmuş içyağına tuz,karabiber,kırmızı biber,nane,ceviz içi ve tarçın konur.
Yine yoğrulmaya devam edilir.Küçük parçacıklar ayrılır,her parçacığa badem içi şekli verilir.
Tekrar köfte tepsisine dönülür ve köfteden iri parçalar alınarak kısa bir yoğurmadan sonra sıkımlanır.
Her sıkım küçük içli köfte şeklinde ovulur.İçine hazırlanmış olan içyağından konur,ağzı kapatılır.
Hepsi bitince de mangalda kömür üzerinde pişirilir.Pişirme işlemi fırında da yapılabilir.
AFİYET OLSUN...
yarın misafirime pişireceğim.haydi sizde buyrun:D
YanıtlaSilbugün pişirdim misafirlere harika oldu.
YanıtlaSilsizlerde deneyebilirsiniz.değişik, enfes bir lezzet:)