MALZEMELER
1kg. orta yağlı kıyma
2kg. arpacık soğan ( kuru küçük soğan )
1/2 sb. Nar ekşisi
Tuz- Karabiber
HAZIRLANIŞI
Kıyma yeterince tuz, karabiber ve suyla yoğrulur.
Etler ceviz büyüklüğünde yuvarlanır. Soğanların kabukları soyulmadan, püsküllü tarafından tepesi kesilip, ikiye kesilir.
Şişe bir soğan bir et gelecek şekilde saplanır. Mangalda piştikten sonra bir tepsiye çekilir. Nar ekşisi biraz sulandırılıp kebabın üzerinde gezdirilir.
Kebap ağzı kapalı olarak yarım saat bekletilir.
NOT:mangal yerine tepsiye dizilip çarşı fırınında da pişirtilebilir.
AFİYET OLSUN
1kg. orta yağlı kıyma
2kg. arpacık soğan ( kuru küçük soğan )
1/2 sb. Nar ekşisi
Tuz- Karabiber
HAZIRLANIŞI
Kıyma yeterince tuz, karabiber ve suyla yoğrulur.
Etler ceviz büyüklüğünde yuvarlanır. Soğanların kabukları soyulmadan, püsküllü tarafından tepesi kesilip, ikiye kesilir.
Şişe bir soğan bir et gelecek şekilde saplanır. Mangalda piştikten sonra bir tepsiye çekilir. Nar ekşisi biraz sulandırılıp kebabın üzerinde gezdirilir.
Kebap ağzı kapalı olarak yarım saat bekletilir.
NOT:mangal yerine tepsiye dizilip çarşı fırınında da pişirtilebilir.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder