10 Ekim 2010 Pazar

SOĞAN YAHNİSİ(ANTAKYA)

MALZEMELER:

600 gr kuşbaşı et
750 gr kıska (küçük kuru soğan)
1 adet domates
200 gr nohut
2 adet yeşil biber
2 yemek kaşığı sade yağ,
tuz, karabiberLimon suyu
1 yemek kaşığı salça
3 bardak su

YAPILIŞI:

Et ve yağ bir tencerede kavrulur ve 1 kaşık salça eklenir. İki dakika karıştırılır ve suyu ilave edilir.
Et pişmeye yakın soyulmuş soğanlar bütün olarak atılır. Yeşil biber halka şeklinde doğranır ve yemeğe ilave edilir.
Soğanlar piştikten sonra haşlanmış nohut atılır. Domatesin kabuğu soyulur, fındık şeklinde doğranır ve yemeğe ilave edilir.
Tuz, karabiber, az miktarda nar pekmezi, limon suyu konduktan sonra 5 dakika daha kaynatılır.
Yemek servise hazırdır.

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YASAL UYARI

http://sperbabaanne.blogspot.com/ adresinde SÜPERBABAANNE adlı blogun tüm hakları tarafıma ait olup Blog içeriğinin (Fotoğraf-Yazı vs.) iznim olmadan kopyalanıp kullanılması 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suç teşkil etmektedir. İzinsiz kullanımlarda yasal işlem uygulanacaktır.

BUNLARIDA DENEMEK İSTEYEBİLİRSİNİZ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...