İÇ MALZEMELERİ:
250 gr. yeşil zeytin
100 gr.az yağlı kıyma
yarım bağ maydanoz
3 adet taze soğan
2 adet taze sarımsak
50 gr. ceviz içi
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızıbiber
1 paket margarin yağ
YAPILIŞI:
Zeytinler dörde bölünür, ceviz, soğan, sarımsak ve maydanoz ince ince doğranır.
Kıyma bir tencerede yağ ile kavrulur ve bölünmüş zeytinler ilave edilerek hafif doldurulur.
Daha sonra diğer malzemeler ilave edilir, hafifçe örselenir ve bir harç elde edilir.
Hazırlanan bu harç,çarşı fırınına yollanır.kapalı börek şeklinde pişirtilir.
AFİYET OLSUN
250 gr. yeşil zeytin
100 gr.az yağlı kıyma
yarım bağ maydanoz
3 adet taze soğan
2 adet taze sarımsak
50 gr. ceviz içi
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızıbiber
1 paket margarin yağ
YAPILIŞI:
Zeytinler dörde bölünür, ceviz, soğan, sarımsak ve maydanoz ince ince doğranır.
Kıyma bir tencerede yağ ile kavrulur ve bölünmüş zeytinler ilave edilerek hafif doldurulur.
Daha sonra diğer malzemeler ilave edilir, hafifçe örselenir ve bir harç elde edilir.
Hazırlanan bu harç,çarşı fırınına yollanır.kapalı börek şeklinde pişirtilir.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder