27 Ekim 2010 Çarşamba

EKMEK KEBABI(GAZİANTEP)






Malzemeler

  • 4 kepçe süzme yoğurt
  • 3 adet pide (Antep pidesinin adedi yaklaşık 134 gr. oluyor)
  • 2-3 diş sarımsak
  • 300 gr. kıyma
  • sıvıyağ,tuz,karabiber,pulbiber
  • Tereyağı

  •  Yapılışı
Yoğurdu derin bir tavanın içine alıp ocağın kısıt ateşinde 
karıştırarak ısıtın. Ama dikkatli olun, çünkü yoğurt ekşiyebilir. 
Ezdiğiniz sarımsakları ve biraz tuzu yoğurda karıştırın. Pideyi 
ikişer cm küpler halinde doğrayın. Kıymayı bir tavaya alıp kavurmaya
 başlayın (etinizin yağına göre yağ takviyesi yaparak). Kavrulmaya 
yakın etin içine tuz,karabiber ve pulbiber atın. Bu sırada Bir borcam
 tepsiye kestiğiniz ekmekleri alın, üzerine yoğurdu gezdirin
 (ben büyük boy yuvarlak borcam kullandım)Ekmeklerin en üstüne 
kıymayı yayıp arzunuza göre tereyağı eritip yemeğin üzerine gezdirdikten 
sonra ikram edebilirsiniz.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YASAL UYARI

http://sperbabaanne.blogspot.com/ adresinde SÜPERBABAANNE adlı blogun tüm hakları tarafıma ait olup Blog içeriğinin (Fotoğraf-Yazı vs.) iznim olmadan kopyalanıp kullanılması 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suç teşkil etmektedir. İzinsiz kullanımlarda yasal işlem uygulanacaktır.

BUNLARIDA DENEMEK İSTEYEBİLİRSİNİZ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...