27 Ekim 2010 Çarşamba

Çoban Kavurma


Malzemeler :

- 1 kg kuşbaşı kuzu eti
- 3 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 3 adet çarliston biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 diş sarmısak
- Yarım çaybardağı sıvıyağ




Yapılışı: Halka halka doğranmış soğanlar, çarliston biberler, sarmısak ve et bir tencereye konulup harlı ateşte 3 dakika kadar çabuk çabuk çevrilir.

Kekiğin yarısı ve karabiber ilave edilip hiç su koymadan ağzı kapalı olarak ve ateş kısılarak 1,5 saat kadar pişirilir. Piştikten sonra üzerine kekik serpilir. Kesinlikle tahta kaşık kullanılmalıdır.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YASAL UYARI

http://sperbabaanne.blogspot.com/ adresinde SÜPERBABAANNE adlı blogun tüm hakları tarafıma ait olup Blog içeriğinin (Fotoğraf-Yazı vs.) iznim olmadan kopyalanıp kullanılması 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suç teşkil etmektedir. İzinsiz kullanımlarda yasal işlem uygulanacaktır.

BUNLARIDA DENEMEK İSTEYEBİLİRSİNİZ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...