Kereviç Malzemeler
İçi İçin
Kereviç Yapılışı
İç malzemelerin hepsini bir kapta karıştırın. Hamur malzemelerinin
hepsini karıştırıp yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp içli köfte gibi içini oyup iç malzemenizden 1-2 tatlı kaşığı doldurun. İçini doldurduğunuz hamurunuzun ağzını hafifçe kapatıp çok bastırmadan uçlarını birleştirin. Doldurduğunuz hamurun kapattığınız uçların karşı tarafına denk gelen kısmını fıstık içine batırıp fıstıklı tarafı içe gelecek şekilde kalıba koyun. Üzerine hafifçe bastırarak kalıbın şeklini verdirin (hafif bastırmaya dikkat edin, sert bastırırsanız piştikten sonra sert bir kereviçiniz olur). Yağladığınız Fırın tepsisine kalıptaki hamuru ters çevirip çıkarın.180 derece fırında üzeri pembeleşmeden çıkacak şekilde pişirin.
AFİYET OLSUN...
|
28 Ekim 2010 Perşembe
KEREBİÇ(GAZİANTEP)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
YASAL UYARI
http://sperbabaanne.blogspot.com/ adresinde SÜPERBABAANNE adlı blogun tüm hakları tarafıma ait olup Blog içeriğinin (Fotoğraf-Yazı vs.) iznim olmadan kopyalanıp kullanılması 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suç teşkil etmektedir. İzinsiz kullanımlarda yasal işlem uygulanacaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder