17 Şubat 2011 Perşembe

Yoğurt Aşı

Malzemeler:
• 1 su bardağı köftelik bulgur
• 5 bardak su
• 1 küçük boy soğan
• 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
• 1 tatlı kaşığı tatlı biber salçası
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1 çay kaşığı kimyon
• 500 g köftelik et
• 2 yemek kaşığı tuzlu yoğurt
• 1 tatlı kaşığı pirinç
• 1 çay bardağı haşlanmış nohut
• 1 tatlı kaşığı nane
• 1 tatlı kaşığı tereyağı
• iç yağı(istenirse iç yapı yerine kavrulmuş kıyma)
• Bir tutam kıyılmış maydanoz


Yapılışı:
Köftelik bulguru 1 su bardağı su ile ıslatın. İnce kıyılmış soğan, biber salçası,
kimyon ve tuzu ekleyip iyice yoğurun. Köftelik bulgur yumuşayıp köfte
kıvamına gelince, macun kıvamında çekilmiş köftelik eti katıp 
tekrar iyice yoğurun.

Ayrı bir tabakta iç yağıyla kıyılmış maydanozları birbirine 
yedirin. Hazırladığınız köftenin yarısından misket büyüklüğünde 
parçalar koparıp yuvarlayın. Diğer yarısından ise biraz daha
büyükçe parçalar kopartıp serçe parmağınızla içini oyun ve
iç yağlı maydanoz parçalarıyla doldurup ağzını kapatın.
Suyu kaynatıp önce pirinci daha sonra da tuzlu yoğurdu
ilave edin ve karıştırarak 10 dakika kadar pişirin. Köfteleri 
ve nohutu da ilave ederek 10 dakika daha kaynatın. 
Tereyağı ile naneyi hafifçe kızdırıp, çorbanın üzerine 
dökün. Sıcak servis yapın.


AFİYET OLSUN...

1 yorum:

YASAL UYARI

http://sperbabaanne.blogspot.com/ adresinde SÜPERBABAANNE adlı blogun tüm hakları tarafıma ait olup Blog içeriğinin (Fotoğraf-Yazı vs.) iznim olmadan kopyalanıp kullanılması 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suç teşkil etmektedir. İzinsiz kullanımlarda yasal işlem uygulanacaktır.

BUNLARIDA DENEMEK İSTEYEBİLİRSİNİZ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...