kışın taze domatesler,hem lezzetsiz oluyor.hem de pahalı oluyor.bu nedenle ,bu ayda her sene ben derin dondurucuda ,hazırladığım domates pürelerini saklarım.her an elimin altında hazır oluyor böylelikle.
MALZEMELER:
istediğiniz kadar domates
tuz
sıvıyağ
HAZIRLANIŞI:
Domatesleri yıkayıp kurumasını bekliyoruz.daha sonra dilimlere ayırıyoruz.
et kıyma makinesinde(kabuğunu soymadım bu sene)domatesleri çekiyoruz.
tencereye sıvıyağ koyup,üzerine domatesleri ekliyoruz.damak tadımıza göre
de tuz ekliyoruz.2-3 tıklayınca tancerenin altını kapatıyoruz.(fazla kaynatmayalım,
salça olmasın)
iyice soğuduktan sonra da ,ağzı çıtçıtlı poşetlere dilediğimiz miktarda püreden
koyuyoruz.poşetlerin ağzını kapatıp,derin dondurucuya yerleştiriyoruz.
AFİYET OLSUN...
Bisküi kutuları var hani kalıp gibi olanları ben onlara doldurup donduruyorum yemegi yaparken bir veya 2 kalıp atıyorum tavsiye ederim daha pratik oluyor bitanem
YanıtlaSilbir dahaki sefer denerim kardeşim muahhhhhhhhh:)
YanıtlaSil