Malzeme
250 gr. kuzu eti
250 gr. taze sarımsak
2 su bardağı süzme yoğurt
500 gr. bakla
1 yemek kaşığı un
1 çay bardağı nohut
1 tatlı kaşığı haspir
2 adet yumurta
125 gr. margarin(istenirse sıvı yağ)
Biraz tuz ve yeteri kadar su
250 gr. taze sarımsak
2 su bardağı süzme yoğurt
500 gr. bakla
1 yemek kaşığı un
1 çay bardağı nohut
1 tatlı kaşığı haspir
2 adet yumurta
125 gr. margarin(istenirse sıvı yağ)
Biraz tuz ve yeteri kadar su
Tarifi
Et bir tencereye konarak ateşte tavlanır. Et tavlandıktan
sonra tuz, nohut ve 2 lt. su ilave edilerek kaynamaya
bırakılır. 1,5 cm. uzunluğunda doğranmış ve ayıklanmış
bakla suyu kaynamakta olan et suyu içinde hafif
haşlanır. Bakla hafif haşlandıktan sonra içine 1,5 cm.
uzunluğunda doğranmış taze sarımsak ilave edilip pişirilir.
Ayrı bir tencerede yoğurt,un ve yumurta karıştırılarak pişirilir.
Kaynayan et suyunun içine pişen yoğurt konur, yavaş yavaş
karıştırılarak.bir taşım daha kaynatılır.
Bir tavada margarin(isteğe bağlı,sıvı yağda olabilir) eritilerek üzerine
haspir eklenir ve yemeğe dökülür.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder