Malzemeler:
• 1 su bardağı köftelik bulgur
• 5 bardak su
• 1 küçük boy soğan
• 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
• 1 tatlı kaşığı tatlı biber salçası
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1 çay kaşığı kimyon
• 500 g köftelik et
• 2 yemek kaşığı tuzlu yoğurt
• 1 tatlı kaşığı pirinç
• 1 çay bardağı haşlanmış nohut
• 1 tatlı kaşığı nane
• 1 tatlı kaşığı tereyağı
• iç yağı(istenirse iç yapı yerine kavrulmuş kıyma)
• Bir tutam kıyılmış maydanoz
Yapılışı:
Köftelik bulguru 1 su bardağı su ile ıslatın. İnce kıyılmış soğan, biber salçası,
kimyon ve tuzu ekleyip iyice yoğurun. Köftelik bulgur yumuşayıp köfte
kıvamına gelince, macun kıvamında çekilmiş köftelik eti katıp
tekrar iyice yoğurun.
Ayrı bir tabakta iç yağıyla kıyılmış maydanozları birbirine
yedirin. Hazırladığınız köftenin yarısından misket büyüklüğünde
parçalar koparıp yuvarlayın. Diğer yarısından ise biraz daha
büyükçe parçalar kopartıp serçe parmağınızla içini oyun ve
iç yağlı maydanoz parçalarıyla doldurup ağzını kapatın.
Suyu kaynatıp önce pirinci daha sonra da tuzlu yoğurdu
ilave edin ve karıştırarak 10 dakika kadar pişirin. Köfteleri
ve nohutu da ilave ederek 10 dakika daha kaynatın.
Tereyağı ile naneyi hafifçe kızdırıp, çorbanın üzerine
dökün. Sıcak servis yapın.
AFİYET OLSUN...
Paylaşımlarınız çok başarılı, sitenizi ilgiyle takip ediyorum..
YanıtlaSiltost makinesi
döner makinesi
çay kazanı
Endüstriyel Mutfak
sanayi tipi mutfak
çay makinesi
remtamutfak.net
Döner Makinası
çay kazanı
çay makinası
tost makinası
ızgara
endüstriyel mutfak
Tek Parça izle
Tek Parça izle
cerciko.com