MALZEMELER:
500 gr.brokoli
1 yumurta
2 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı galeta unu
tuz
YAPILIŞI:
Brokolilerin saplarını kesip,parçalara ayırıyoruz.tencere de
tuzlu suda haşlıyoruz.malzemelerin hepsini çukur bir kapta
haşlanmış brokoli ile yoğuruyoruz.
tavaya koyup ısıttığımız yağda, yemek kaşığı yardımıyla,(top top alıp)
yoğurduğumuz brokoli karışımını kızartıyoruz.
kızaran top şeklindeki brokolileri kağıt havlu üzerine
tabağa çıkarıyoruz.
sıcak servis yapıyoruz.
istenirse üzerine sarımsaklı yoğurt konup servis yapılabilir.
AFİYET OLSUN...
Helall olsun kardesimmm cok güzel görünüyor bende hemen deneyecegim karnabaharlada yapayım bende yanına iki renk olsunlar heeee unutma patenti sana ait brokoli köftelerinin :)))ellerine emegine saglık
YanıtlaSilteşekkürler kardeşim:)
YanıtlaSiloyuna dalıp, haşlarken ocakta unuttuğum brokolileri değerlendirmiş oldum:)))
Bu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilteşekkürler.tamamen benim unutkanlığım sonucunda,çok haşlanan brokolileri nasıl değerlendirim diye düşünürken çıkan pratik bir deneme:)
YanıtlaSil