11 Ocak 2013 Cuma

PRATİK TENCERE KEKİ;




PRATİK TENCERE KEKİ;

1 yumurta,
1 çay bardağı süt,
1,5 çay bardağı toz şeker,
2 çay bardağı un,
yarım çay bardağı sıvıyağ,
2 yemek kaşığı kakao,
1 paket vanilya,
1 paket kabartma tozu.

YAPILIŞI;
yumurta ve şeker çırpılır,süt,sıvıyağ konur,daha sonra (tabakta karıştırdığımız,un,kakao,kabartma tozu,vanilya) karışım konur.karıştırdığımız karışım,tencere içine koyduğumuz çay fincanları ya da paşabahçe küçük kaselere paylaştırılır.ben 7 kase yaptım.(kaselerin içine kağıtlı kek için kullandığımız yağlı yuvarlak kağıtları koydum).kaseleri yerleştirdiğimiz tencereye,1 parmak kadar su koyup,su iyice kaynayana kadar ağzı açık,kaynadıktan sonra da kapağını kapatıp,20 dakika pişiriyoruz.ocağın altını kısmıyoruz.yüksek ateşte pişecek.
hem pratik hemde lezzetli kekler 30 dakika gibi kısa sürede hazır.
puf puf kekler elde ediyoruz.
AFİYET OLSUN:)

20 yorum:

  1. muhtesem görünüyor bunuda denemem gerek gecen hafta basit kek isimli bir tarif vermistin bana onu denedim esimde oglumda bayıldılar ellerine emeklerine saglık canımm

    YanıtlaSil
  2. Paylaşımlarınız çok başarılı, sitenizi ilgiyle takip ediyorum..
    cay-makineleri.com

    YanıtlaSil

YASAL UYARI

http://sperbabaanne.blogspot.com/ adresinde SÜPERBABAANNE adlı blogun tüm hakları tarafıma ait olup Blog içeriğinin (Fotoğraf-Yazı vs.) iznim olmadan kopyalanıp kullanılması 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suç teşkil etmektedir. İzinsiz kullanımlarda yasal işlem uygulanacaktır.

BUNLARIDA DENEMEK İSTEYEBİLİRSİNİZ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...