YEMEK TUZLUYSA;
1 adet patatesi soyup doğrayıp,kaynayan yemeğin suyuna koyalım.fazla tuzunu alacaktır.
SÜTÜN KAYNATIRKEN KAYMAK TUTMAMASI İÇİN;
Süt kaynarken içine az tuz konursa,kaymak tutmaz.
YUMURTA HAŞLARKEN;
kaynattığımız suyun içine az tuz atarsak,kabukları çatlamaz.
DOMATESLER TAZELİĞİNİ KAYBETMİŞSE;
tuzlu suyun içinde 30 dk.bekletmemiz gerekir.
YEMEK PİŞERKEN OCAĞA TAŞTIYSA;
taşan yere tuz serpin,soğuyuncaya kadar bekleyip silince kolayca temizlendiğini göreceksiniz.
KARNIBAHAR HAŞLARKEN;
suyunun içine 2 dilim ekmek koyarsak,dayanılmaz kokudan eser kalmaz.
PATATESLERİ KIZARTMADAN ÖNCE;
süt dolu kapta bekletip,iyice kuruladıktan sonra kızartırsak,hem yağ çekmez hemde daha lezzetli olur.
MAKARNA HAŞLARKEN;
mutlaka paket üstündeki ölçülere uyalım.suyun oranı önemli.süzerek vitaminini öldürmemiş oluruz.suyuna tuz ve az sıvı yağ eklemeyi de unutmayalım.