29 Şubat 2012 Çarşamba

PRATİK BİLGİLER



YEMEK TUZLUYSA;
1 adet patatesi soyup doğrayıp,kaynayan yemeğin suyuna koyalım.fazla tuzunu alacaktır.
SÜTÜN KAYNATIRKEN KAYMAK TUTMAMASI İÇİN;
Süt kaynarken içine az tuz konursa,kaymak tutmaz.
YUMURTA HAŞLARKEN;
kaynattığımız suyun içine az tuz atarsak,kabukları çatlamaz.
DOMATESLER TAZELİĞİNİ KAYBETMİŞSE;
tuzlu suyun içinde 30 dk.bekletmemiz gerekir.
YEMEK PİŞERKEN OCAĞA TAŞTIYSA;
taşan yere tuz serpin,soğuyuncaya kadar bekleyip silince kolayca temizlendiğini göreceksiniz.
KARNIBAHAR HAŞLARKEN;
suyunun içine 2 dilim ekmek koyarsak,dayanılmaz kokudan eser kalmaz.
PATATESLERİ KIZARTMADAN ÖNCE;
süt dolu kapta bekletip,iyice kuruladıktan sonra kızartırsak,hem yağ çekmez hemde daha lezzetli olur.
MAKARNA HAŞLARKEN;
mutlaka paket üstündeki ölçülere uyalım.suyun oranı önemli.süzerek vitaminini öldürmemiş oluruz.suyuna tuz ve az sıvı yağ eklemeyi de unutmayalım.




YASAL UYARI

http://sperbabaanne.blogspot.com/ adresinde SÜPERBABAANNE adlı blogun tüm hakları tarafıma ait olup Blog içeriğinin (Fotoğraf-Yazı vs.) iznim olmadan kopyalanıp kullanılması 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suç teşkil etmektedir. İzinsiz kullanımlarda yasal işlem uygulanacaktır.

BUNLARIDA DENEMEK İSTEYEBİLİRSİNİZ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...