22 Eylül 2012 Cumartesi

KIŞA HAZIRLIK 1


kışın taze domatesler,hem lezzetsiz oluyor.hem de pahalı oluyor.bu nedenle ,bu ayda her sene ben derin dondurucuda ,hazırladığım domates pürelerini saklarım.her an elimin altında hazır oluyor böylelikle.

MALZEMELER:

istediğiniz kadar domates
tuz
sıvıyağ


HAZIRLANIŞI:

Domatesleri yıkayıp kurumasını bekliyoruz.daha sonra dilimlere ayırıyoruz.
et kıyma makinesinde(kabuğunu soymadım bu sene)domatesleri çekiyoruz.
tencereye sıvıyağ koyup,üzerine domatesleri ekliyoruz.damak tadımıza göre
de tuz ekliyoruz.2-3 tıklayınca tancerenin altını kapatıyoruz.(fazla kaynatmayalım,
salça olmasın)
iyice soğuduktan sonra da ,ağzı çıtçıtlı poşetlere dilediğimiz miktarda püreden
koyuyoruz.poşetlerin ağzını kapatıp,derin dondurucuya yerleştiriyoruz.

AFİYET OLSUN...

2 yorum:

  1. Bisküi kutuları var hani kalıp gibi olanları ben onlara doldurup donduruyorum yemegi yaparken bir veya 2 kalıp atıyorum tavsiye ederim daha pratik oluyor bitanem

    YanıtlaSil
  2. bir dahaki sefer denerim kardeşim muahhhhhhhhh:)

    YanıtlaSil

YASAL UYARI

http://sperbabaanne.blogspot.com/ adresinde SÜPERBABAANNE adlı blogun tüm hakları tarafıma ait olup Blog içeriğinin (Fotoğraf-Yazı vs.) iznim olmadan kopyalanıp kullanılması 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suç teşkil etmektedir. İzinsiz kullanımlarda yasal işlem uygulanacaktır.

BUNLARIDA DENEMEK İSTEYEBİLİRSİNİZ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...