24 Nisan 2011 Pazar

KEŞKEK(KİLİS)

MALZEMELER:
1/2 çay bardağı zeytinyağı veya 2 çorba kaşığı sade yağ
1 baş soğan,
yeterince kırmızı biber,
karabiber, kimyon, tuz.

YAPILIŞI:
Bir gün önceden veya akşamdan nohut ve aşure buğdayı ayrı

 ayrı ıslatılır. Et yıkanır. Kaynamaya başlarken su üzerinde 
toplanan köpükler alınır. Nohut, tuz atılır. Etle beraber nohut
 pişer. Etler bir tabağa alınır. Bu kez aşure buğdayı, halka halka 
doğranmış soğan, kırmızı biber, kaynamaya tekrar başlarken ilave 
edilir. Yanlız suyun bir parmak eni kadar üstte bırakılmasına özen 
gösterilir. Karıştırmada ise kaşık dibe kadar daldırılmaz. Mümkün 
mertebe yüzeyden yapılır. Ocaktan alınırken de üzerine kimyon, 
kara biber atılır. Karıştırılmadan tencerenin ağzı kapalı olarak
 keşkek soğumaya bırakılır.
Etler küçültülerek yağda kızartılır. Tencereye dökülerek karıştırılır 
ve servis yapılır.



AFİYET OLSUN..

6 Nisan 2011 Çarşamba


KALORISI AZ BIR KEK

Malzemeler
►2 yumurta
►1 su bardagindan 1 parmak az seker
►1,5 cay bardagi siviyag
►3-4 elma
►1 paket vanilya
►1 paket kabartma tozu
►1 cay kasigi dolusu tarcin
►2 su bardagi un
►Ceviz

Yapilisi
Elmalari rendeleyin,teflonda siviyag ile cok az pisirin(3-4dk). Tarcini ekleyip karisitirin ve altini kapatip sogumaya birakin. Soguduktan sonra iyice ufaladiginiz cevizi ekleyin. Yumurta ile sekeri cirpin, elma haricinizi, kabartma tozu ve vanilya ilave edilmis unu ve ekleyip karistirmaya devam edin. Yaglanmis kaliba ya da cam kaba bosaltip onceden isitilmis 175 derece firina yerlestirin. Uzeri kizarincaya dek pisirin. Dilerseniz pudra sekeri ile servis yapin.

DAL
(Hindistan usulu bezelye corbasi)

malzeme:
1 su bardagi kuru siyah kirik bezelye,
7 iri dis sarmisak,
1 kucuk sogan,
tuz,
1 tatli kasigi tane kimyon,
1 cay kasigi zerdecal,
3 yemek kasigi zeytinyagi,

Bir tencerede bezelye haslanir iyice koyu bir kivam alana kadar, kaynama esnasinda zerdecalin yarisi eklenir. Bir tavada yag icinde tane kimyon az kizartilir yakmamaya dikkat edin, sonra ince dogranmis sogan ve ardindan ince dogranmis sarmisak eklenir onlar da pisince bu karisim tenceredeki kaynamakdaki olan bezelyeye eklenir, kalan zerdecal da eklenir. 2-3 dakika daha kaynayinca alti kapatilir.

4 Nisan 2011 Pazartesi

Yoğurtlu Bakla (GAZİANTEP)


Malzeme

250 gr. kuzu eti
250 gr. taze sarımsak
2 su bardağı süzme yoğurt
500 gr. bakla
1 yemek kaşığı un
1 çay bardağı nohut
1 tatlı kaşığı haspir
2 adet yumurta
125 gr. margarin(istenirse sıvı yağ)
Biraz tuz ve yeteri kadar su

Tarifi

Et bir tencereye konarak ateşte tavlanır. Et tavlandıktan
sonra tuz, nohut ve 2 lt. su ilave edilerek kaynamaya 
bırakılır. 1,5 cm. uzunluğunda doğranmış ve ayıklanmış 
bakla suyu kaynamakta olan et suyu içinde hafif 
haşlanır. Bakla hafif haşlandıktan sonra içine 1,5 cm. 
uzunluğunda doğranmış taze sarımsak ilave edilip pişirilir.
Ayrı bir tencerede yoğurt,un ve yumurta karıştırılarak pişirilir. 
Kaynayan et suyunun içine pişen yoğurt konur, yavaş yavaş 
karıştırılarak.bir taşım daha kaynatılır.
Bir tavada margarin(isteğe bağlı,sıvı yağda olabilir) eritilerek üzerine 
haspir eklenir ve yemeğe dökülür. 

AFİYET OLSUN...

YASAL UYARI

http://sperbabaanne.blogspot.com/ adresinde SÜPERBABAANNE adlı blogun tüm hakları tarafıma ait olup Blog içeriğinin (Fotoğraf-Yazı vs.) iznim olmadan kopyalanıp kullanılması 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suç teşkil etmektedir. İzinsiz kullanımlarda yasal işlem uygulanacaktır.

BUNLARIDA DENEMEK İSTEYEBİLİRSİNİZ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...