17 Ocak 2011 Pazartesi

SİGARA BÖREĞİ

MALZEMELER:
3 yufka,
250 gr.beyaz peynir(antep peyniri kullanıyorum),
maydanoz(istenirse)
kızartmak için sıvıyağ.


YAPILIŞI:
yufkaları tek tek açıp,her birini 8 parçaya bölüyoruz.elde 
ettiğimiz üçgen yufka parçalarının (sivri kısmı üste gelecek 
şekilde)alt kısmına içine rendelediğimiz peynir ve maydanoz 
harcından koyuyoruz.daha sonra her iki yandan az kıvırıp,
sarıyoruz.sivri ucu su dolu kaseye batırıp yapıştırıyoruz
.kızdırılmış sıvıyağda kızartıyoruz.

AFİYET OLSUN.

SÜZME MERCİMEK ÇORBASI

MALZEMELER:
1 çorba kasesi kırmızı mercimek,
1 orta boy soğan,
2 orta boy patates,
3 orta boy havuç,
kemik,
4 kase su,
tuz,pul biber.

YAPILIŞI:
patates,soğan-havuçları doğrayıp,mercimeği de düdüklüye
 koyuyoruz.tuz ve pul biberini ekledikten sonra,4 kase su ile ,
kemikleri de(2 parça) koyup pişmeye bırakıyoruz.piştikten 
sonra,blenderden geçirdiğimiz çorba kaselerinin üzerine,süs 
olarak  yağda ısıttığımız nane ve pul biberi ayrı ayrı şekiller 
vererek gezdiriyoruz.arzuya göre de üzerine kimyon serpiştiriyoruz.
isteğe bağlı,limonda sıkılabilir.

AFİYET OLSUN.

HAVUÇLU MOZAİK

MALZEMELER:
250 gr.havuç,
1 su bardağı antep fıstığı,
1 paket pötibör bisküvi(200gr.)
1 paket vanilya,
100gr.sanayağı,
yarım su bardağı toz şeker,
hindistan cevizi.

YAPILIŞI:
havuçları soyup,rendeliyoruz.tencereye koyup,üzerine şekeri ilave 
ediyoruz.kapağını kapatıp,suyunu çekip yumuşayıncaya kadar 
pişiriyoruz.antep fıstığını az kırıp,pişen havucun içine koyuyoruz.
az soğuduktan sonra,içine 1 paket bisküviyi ezip karıştırıyoruz.
(istenirse biraz daha bisküvi ekleyip daha katı pasta yapabiliriz)
1 paket vanilya ve erittiğimiz yağı da ekleyip,(kullan at eldiveniyle)
iyice yoğuruyoruz.
mutfak tezgahına streç açıp,içine yoğurduğumuz malzemeyi 
koyuyoruz.rulo haline getirip,iyice sarıyoruz.buzluğa konup 
donmasını bekleyip,servis yaparken kestiğimiz dilimleri,tabağa 
koyduğumuz hindistan cevizine buluyoruz.ben bugün ilk kez 
denedim,süper bir lezzet oldu:)
AFİYET OLSUN.

SODALI BÖREK

MALZEMELER:
3 yufka,
1 su bardağı süt,
yarım su bardağı sıvıyağ,
2 yumurta(1 tanesinin sarısı üzerine ayrılacak),
1 şişe maden suyu,
üzerine istenirse susam ve çörek otu,

İÇ MALZEMESİ:
500 gr.beyaz peynir(ben antep peyniri kullanıyorum),
yarım bağ maydanoz,

HAZIRLANIŞI:
(1 su bardağı süt,yarım su bardağı sıvıyağ,1 yumurta ve diğer
 yumurtanın beyazını büyük bir kapta karıştıyoruz.yufkaların 
arasına süreceğimiz karışımı hazırlamış oluyoruz.)
40 cm.çapındaki tepsiyi yağlıyoruz.1 bütün yufkayı tepsiye yayıyoruz.
tepsi kenarından yufka sarkıyor.en sonda üzerine kapatacağız.
diğer 2 yufkanın ,her birini 4 e bölüyoruz.en alta serdiğimiz yufkaya
 hazırladığımız karışımdan sürüyoruz.4 parçaya ayırdığımız yufkanın 
her parçasını tepsiye yerleştirip,karışımı sürüyoruz her katına.
4.parçayı tepsiye koyup,maydanoz ve peynir harcını yufkanın üzerine
yayıyoruz.
diğer 4 parça yufkayı da ,her katına hazırladığımız karışımı sürüp,en
sonra en alta serdiğimiz yufkanın kenarlarını tepsi üzerine bohça gibi 
kapatıyoruz.böreği kesip(sodayı dökmeden önce mutlaka,böreği 
istediğimiz şekilde kesiyoruz,sodayı içine iyice çekmesi için.),
üzerine 1 şişe sodayı gezdirip döküyoruz,
kalan karışımı sürdükten sonra,yumurta sarısı sürüp,arzuya 
göre susam ve çörekotu serpiştiriyoruz.
daha önce ısıttığımız(200')alt üst yaktığımız fırına koyup,iyice kızarana 
kadar pişiriyoruz.
pişmeden önce kestiğimiz yerlerden ,tekrar böreği keserek servis 
yapıyoruz.

AFİYET OLSUN.




16 Ocak 2011 Pazar

İNCİK PİLAVI(GAZİANTEP)

 Malzemeler

  • 3 bardak pirinç
  • 3-4 adet patates
  • 1 kg. kuzu yada koyun incik
  • 1 adet patlıcan
  • 1 kaşık tuzsuz domates salçası
  • 6-7 adet sivri yeşilbiber
  • 4 adet domates
  • 50 gr. kuş üzümü
  • 50 gr. çam fıstığı
  • 100 gr. badem
  • 100 gr. antep fıstığı
  • Tuz,yenibahar, karabiber, tarçın (1'er kahve kaşığı) - 1 çay bardak zeytinyağı
  • 1,5 bardak sıvı yağ - yeteri kadar su

Yapılışı
   Bir tencereye etler iyice yıkandıktan sonra  konarak 
üstünü kapatacak kadar suyla ateşe konur. Üstüne 
biriken köpükleri alındıktan sonra tuz atılır. Domates 
salçası ve baharatları eklenir. İyice piştikten sonra 
etler sudan alınır. 3 bardak haşlanmış pirince et 
suyundan 4.5 bardak ilave edilerek pişirilir.  Yağı 

gezdirilip demlenmeye bırakılır. Diğer yandan 

patlıcanlar alaca soyulur, dilimlenir. Domatesler 

yıkanıp dörde bölünür. Patatesler soyulup yıkanır. 

Sırası ile önce patatesler, patlıcanlar, biberler ve 

domatesler kızartılır. Antepfıstığı ve bademler 

haşlanır. Hafif pembeleşinceye kadar kavrulur. 

Çam fıstıkları da pembeleşinceye kadar kavrulur. 

Fıstık, badem, üzüm ve çamfıstıklarının yarısı 

pilava karıştırılır. Domateslerin arkasından kalan 

az bir yağ ile etlerde kızartılır. Pilavın üzerine dizilir.


Etrafına da patatesler dizilir. Üstü patlıcan, domates 

ve yeşilbiber ile süslenir. Fıstık ve bademin kalan 

yarısı pilavın üzerine dökülür. Karabiber serpilerek 

servis yapılır.




AFİYET OLSUN.


KABAK OTURTMASI(GAZİANTEP)

Malzemeler


  • 500 gr. az yağlı kıyma
  • Yarım kg. orta boy kabak
  • 1 büyük kuru soğan
  • Tuz, karabiber, kırmızıbiber
  • Domates
  • 2 adet orta boy patates
  • 1 yemek kaşığı Salça
  • 1 bardak  su

Yapılışı

Kıyma, ufak doğranmış soğan, tuz, karabiberle 
karıştırılarak bir harç hazırlanır ve bu harç çok 
az kavrulur.Kabaklar ortadan enine ikiye bölünür, 
etlice oyulur ve kızgın yağda kızartılır. Diğer tarafta  
Kızarmış kabakların içi önceden hazırlanmış harçla 
doldurulur ve tepsiye dizilir. Doldurulmuş kabakların 
ağzına birer dilim domates kapatılır. İki adet orta boy 
patates ince uzun dilimlenir ve tepsiye dizilen kabakların 
arasına yerleştirilir. 1 bardak salçalı su dökülür. Orta 
hararetli fırında 25-30 dakika pişirilir. Sıcak sıcak servis 
yapılır. 

AFİYET OLSUN.

YASAL UYARI

http://sperbabaanne.blogspot.com/ adresinde SÜPERBABAANNE adlı blogun tüm hakları tarafıma ait olup Blog içeriğinin (Fotoğraf-Yazı vs.) iznim olmadan kopyalanıp kullanılması 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suç teşkil etmektedir. İzinsiz kullanımlarda yasal işlem uygulanacaktır.

BUNLARIDA DENEMEK İSTEYEBİLİRSİNİZ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...