12 Aralık 2010 Pazar

KABAK YOĞURTLAMA(ANTAKYA)

MALZEMELER:

0,5 kg.kabak,
250 gr.süzme yoğurt,
2 diş sarımsak,
2 su bardağı su,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 çorba kaşığı kuru nane,

YAPILIŞI:

Kabaklar temizlenir, doğranır, kaynamakta olan suya
konularak haşlanır. Tencereden alınıp suyu süzülür.
Bir kenara alınarak hafifçe ezilip soğutulur. Sarımsaklar
ezilip süzme yoğurtla beraber kabağa katılıp karıştırılır. 
Üzerine nane serpilerek servis edilir.

NOT:meze olarak yenilir.

AFİYET OLSUN...



TURPLU TARATOR(ANTAKYA)

Malzemeler:
  • 2 orta boy turp
  • 1 çay  bardağı dövülmüş ceviz
  • 3 diş sarımsak
  • 1 kahve fincanı limon suyu
  • 1 kahve fincanı mandalina suyu
  • Biraz tuz
  • Maydanoz
  • Hazırlanışı: Turp kabuğu soyulmadan yıkanıp
  •  rendelenir. Ceviz sarımsak ve tuzla macun haline 
  • getirilir. Turpla karıştırılır. Limon ve mandalina suyu 
  • ilave edilir. Üzeri maydanozla süslenir.
  • NOT:meze olarak nefistir.
AFİYET OLSUN...

CERCERUN(ANTAKYA)

MALZEMELER:
2 adet kuru soğan,
2 çorba kaşığı tuzlu yoğurt,
1 çay bardağı zeytinyağı,
1 tatlı kaşığı pul biner,

YAPILIŞI:
Soğanlar piyaz doğranır. Bir tavaya yağ konularak ısıtılır.
Üzerine doğranmış soğanlar eklenerek kızartmadan soldurulur.
Soğanlar altın renginde sarardıktan sonra üzerine tuzlu yoğurt 
eklenerek soğana yedirilip ateşten alınır. Üzerine pul biber 
eklenerek servis edilir. 
NOT:güzel bir mezedir.

AFİYET OLSUN...

YASAL UYARI

http://sperbabaanne.blogspot.com/ adresinde SÜPERBABAANNE adlı blogun tüm hakları tarafıma ait olup Blog içeriğinin (Fotoğraf-Yazı vs.) iznim olmadan kopyalanıp kullanılması 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suç teşkil etmektedir. İzinsiz kullanımlarda yasal işlem uygulanacaktır.

BUNLARIDA DENEMEK İSTEYEBİLİRSİNİZ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...